miércoles, 27 de febrero de 2008

no hi ha dret

aquest dijous a les 10:15 hores, als Jutjats de Maó, jutjaran a n'Eduard Coll i sa mare. Se'ls acusa de 'desobediència a l'autoritat' per haver rallat en català a la comissaria de la Policia Nacional de Maó.

N'Eduard, juntament amb quatre joves més de Ferreries, va ser identificat en un control de la policia a l'Esplanada de Maó un dissabte matí. Tot estava en regla... però als vuit policies que el van aturar no els va agradar més que el jove exercís el seu dret a expressar-se en la llengua d'aquesta terra. En demanar als policies que s'identificassin, aquests s'hi van negar i li van dir que ja es veurien a Comissaria.
Al cap de dos dies n'Eduard va anar a la Comissaria amb sa mare a demanar les identificacions dels policies. La policia que actuava com a administrativa els va cridar: 'A mi te me diriges en español!', i els va amenaçar amb posar-los una 'multa administrativa' si no ho feien. Van sortir més policies, amb actitud prepotent i intentant intimidar n'Eduard. Volien obligar-lo a rallar en castellà. Però n'Eduard no es va doblegar.
Als dos dies va arribar la sorpresa: n'Eduard i sa mare rebien una citació judicial per dia 28 de febrer, sota l'acusació de desobediencia a l'autoritat.
Hem de permetre que ens continuïn considerant ciutadans de segona?
Quedarem mans plegades davant d'aquesta mostra d'apartheid lingüístic?
Dijous, tots amb n'Eduard.
T'esperam a les 10:00 hores a les portes del jutjat.

No hay comentarios: