martes, 21 de junio de 2011

DECÀLEG BÀSIC PELS MALLORQUINS QUE VAN A SANT JOAN

NO dir mai que ets mallorquí ni fer o dir mallorquinades


NO engatar-se completament abans de les 22h. ni demanar a partir de les 23h. on es fa sa verbena i qui toca, ni on tiren els focs artificials a les 24h. perquè no n’hi ha.


NO posar-se darrera un cavall quan arronsa perquè peguen coces directament als collons.


NO anar d’enteradillo ni dir mai pomada sinó Xoriguer amb llimonada. Si vas molt begut no dir que dus una moixa, sinó un mèrval, un bon serol, una tintina, o un bon pet. Tampoc no diguis coionera, deixonar, pardal perquè no t’entendran. Advertiment als incauts: Si vols follar, a Ciutadella es diu cardar (boixar vol dir vomitar).


NO vestir-se de perroflautista partforanero, de balanguera filadora amb falda o de neopijo Ralf Lauren palmesano: dur tants texans com dies siguis a Ciutadella: sobretot llargs, gastats, amb bambes ben cordades amb calcetins, i camisetes velles (tant si ets tio com tia).


NO anar de pardillo pixant als portals perquè a les cases obertes et deixen entrar al bany si demanes permís educadament sempre que no deixis gotes per tot.


NO barallar-se com fan els killos a Ses Corregudes pels trossos de carota ni empènyer sa gent o colar-se als patis de Es Pla dient que tens parents de Maó.


NO demanar panades, herbes dolces ni cocarrois sinó formatjades, gin i coques de verdura. Si vols un cremadillo t’aguantes i el fas quan tornis a Alcúdia.


NO dur sandàlies, xancletes, avarques ni sabates descobertes estil tropical perquè si un cavall et trepitja veuràs tota la constel·lació lunar (cas dels tios), o et farà malbé l’esmalt de ses ungles (cas de les ties).


NO ficar-se davall els cavalls quan boten, ni donar-los sucre ni tocar-los els ous o sa titola amb objectes punxants i cigarrets encesos ja que si s’emprenyen o et cauen a damunt pesen més de dos cents quilos i t’esclafaran i tornaràs a Mallorca pates per davant dins una caixa de llenya.




En acabar, no diguis que ses festes t’han agradat molt, però que es Moros i Cristians de Pollença o St Antoni d’Artà t’agraden més: no fotem!

No hay comentarios: